Juvan kunta

Pattoin luontopolku

Pattointie 62, 51900 Juva

+358400136176

johanna.kuusisto@juva.fi

Saimaa Geopark -kohde Pattoin perintötalon ja Jukajärven rannalla sijaitsevan Aaronlaavun välisellä luonnonsuojelualueella kulkee noin kilometrin mittainen luontopolku.

Luontopolku seuraa muinoin Pattoin perintötalon ohi Jukajärven rantaan ja siitä jään yli kohti Piikkilän kartanoa johtanutta Pattoin talvitietä. Polun voi kulkea joko Pattoin perintötalon pihapiiristä Jukajärven rantaan tai päinvastoin. Luonnonsuojelualueella reitin puolivälissä on pitkospuut ja levähdyspaikka. Jukajärven rannassa sijaitsevalla laavulla on mukava paistaa vaikka makkarat tai tikkupullat. Toinen laavu sijaitsee Pattoin perintötalon kuusikon laidalla.

Matkan varrella kulkijalle avautuu näkymiä Pattoin tilan peltoniityille ja luonnonsuojelualueen luonnontilaiseen, komeaan kuusimetsään soineen ja jättisuurine muurahaiskekoineen. Metsän rauhassa voi kuunnella linnunlaulua ja tuulen suhinaa jyhkeiden ikikuusien oksistossa ja ihmetellä karjasiltaa - miten voi olla, että lampaat eivät karkaa siltaa pitkin metsään?

Pattoin talvitien luontopolku on helppokulkuinen ja sopii hyvin perheille. Polku on merkitty maastoon Saimaa Geopark -logopaaluin.