Juvan pyöräilyreitit

Pyöräile metsäreiteillä, harjumaastossa, järvien ja jokien rannoilla tai kauniissa maalaiskylissä. Juvalla voit haastaa itsesi vaativammilla pyöräilyreiteillä tai vain nauttia leppoisasta matkanteosta, nähtävyyksistä ja kulttuurimamisemista

Reittiehdotuksia pyöräilyyn Juvalla

Rautjärven pyöräilylenkki

Kumpuilevissa maalaismaisemissa kulkevan, n. 30 km mittaisen rengasreitin varrella on kartanomaisemia, historiaa ja kulttuuria, lampia ja järviä. Reitin varrella on useita käyntikohteita, kesäkahviloita ja taukopaikkoja. Majoituspaikkoja on kesämökeistä huoneistoihin. 

Huitukan harjukierros

Huitukanharjun upeissa harjumaisemissa, Vuorenmaan kulttuurimaisen kautta taajamakeskustaan palaava reitti on merkitty maastoon OravaPyöräily-tunnuksin. Reitti soveltuu parhaiten maastopyörällä ajettavaksi, vaikka kulkeekin osan matkasta asfaltilla. Reitti kulkee suurimmaksi osaksi sorateitä pitkin.  

Kettulan lenkki - Jukajärven kierros

Jukajärven kiertävällä, perinteisellä reitillä tutustut kauniisiin järvi-, metsä- ja viljelysmaisemiin. Poikkea Pattoin perintötalolla, nauti eväistä laavuilla tai pulahda uimaan Jukajärveen!

Sourun mäkireitti

Metsiä, mäkiä ja maasto-osuuksia - tutustu melontareitti Oravareitin maisemiin pyörän selästä ja vieraile reitin taukopaikoilla Riemiössä ja Sourussa. Nousujen ja laskujen maustama reitti kulkee osittain maastossa. 

Juvan kauniit kylät -kierros

Tämä reitti on koettava! Juvan kauniit kylät -kierros johdattaa pyöräilijän upeiden juvalaisten kylä- ja järvimaisemien ja metsätaipaleiden halki kylästä kylään ja kohteesta kohteeseen.

Juva-Sulkava, keskustasta keskustaan

Koe melontareitti Oravareitin lumo vaihteeksi pyörän satulasta ja polje taukopaikalta toiselle, maastoon merkityn pyöräilyreitin kulkua seuraten. Halutessasi voit myös meloa osan matkaa ja pyöräillä loput - täyden palvelun reitillä tämäkin onnistuu!

Talvipyöräilyreitti Hasamäeltä Taipaleentielle

Hasa Juva Ski Resort -talviurheilukeskuksen ja Taipaleentieln välillä kulkee n. 7 km mittainen huollettu reitti, joka sopii sekä maastopyöräilyyn että kävelyyn. Taipaleentien kautta reitiltä pääsee myös Juvan taajamakeskustaan. 

Luonterin lenkki

Saimaan Luonterin järvialueen kiertävällä, n. 95 km:n mittaisella reitillä pääset kokeilemaan pyöräilytaitojasi vaihtelevassa ja monipuolisessa maastossa. Reitin varrella voi ihastella kauniita järvimaisemia ja jylhiä kallioita Savon "Sveitsissä".