Juvan kunta

OravaPyöräily Juvalla - Rautjärven pyöräilylenkki

Maivalantie 1142, 51780 Juva

+358400761944

matkailu@juva.fi

Juvan pyöräilyreitistön uutuus kesälle 2023 tarjoaa parastaan: kumpuilevaa, elävää maaseutua, kartanomaisemia, historian havinaa ja leppoisan kesäpäivän tunnelmaa.

Rautjärven lenkki on kauniissa juvalaisissa kulttuurimaisemissa kulkeva, 30 kilometrin mittainen rengasreitti. Reitin kokonaispituudesta noin 20 kilometriä on soratietä, ja noin 10 kilometrin verran matka taittuu asfaltilla. Reitti on merkitty kokonaisuudessaan maastoon väliaikaisin tunnuksin.

Maisemiltaan monipuolisen ja vaihtelevan reitin varrella tutustut Inkilän, Tietin ja Loukion kartanomaisemiin ja poljet Maivalan upean kylämaiseman kautta. Vanha-Juvantiellä ja Nuutilanmäentiellä kulkevat reittiosuudet ovat osa satoja vuosia vanhaa Suurta Savontietä. Lammet ja järvet siintelevät reitille, ja muutama koskikin reitin varrella ylitetään.

Rautjärven lenkin varrella on useita käyntikohteita ja nähtävyyksiä, kesäkahviloita, tulipaikkoja ja uimarantoja. Halutessasi voit kokeilla kalaonnea Rävykosken koskikalastusalueella, vuokrata Siikakoskelta kanootin ja tehdä melontaretken Saimaan Luonterille. Reitin varrella voit myös majoittua, sillä lähialueelta löytyy majoitusta kesämökeistä huoneistomajoitukseen.

Välinevuokrausta:
Kayak and canoe sale and rental Mikkeli.
hybridipolkupyörät, vesikulkuvälineet
puh. +358 50 372 3848
info@vapaa-ajanurheilu.fi
www.vapaa-ajanurheilu.fi

Juva Camping
polkupyörät, vesikulkuvälineet
puh. +358 15 451 930
camping@juvacamping.com
www.juvacamping.com