Juvan kunta

Pihlaja-ahon alpakkalomat

Rantaperholantie 1, 51760 Juva

+358 40 542 1525

heidihaapiainen@hotmail.com

Narisevat puulattiat, puilla lämpiävät tulisijat ja vankat hirsiseinät. Yli 100-vuotiaalla Pihlaja-ahon torpalla voisi luullaa tipahtaneensa keskelle Suomi-Filmin kohtausta. Jos kaipaat vanhan ajan maalaistunnelmaa, niin olet tullut oikeaan paikkaan.

Pihlaja-ahon torpalla pääset viettämään ainutlaatuista alpakkalomaa, ainoana tilana Suomessa. Torpan luonnontilaisia niittyjä laiduntaa kolme kilttiä alpakkapoikaa, joiden helposta hoidosta vastaat itsenäisesti ja oman aikataulusi mukaan.

Torppa on haluttu säilyttää alkuperäisessä asussaan ilman sähköä tai juoksevaa vettä, joten autenttinen torpparielämä on taattu. Kylmäsäilytys ja ruoanlaitto hoituvat kuitenkin kaasulla ja puhelimen lataus käy kätevästi aurinkokennolaturilla.

Noin 60 neliöisessä torpassa on nukkumapaikat seitsemälle henkilölle. Makuuhuoneita on kaksi, joista yksi on yhdelle hengelle ja isompaan kammariin mahtuu neljä nukkujaa. Vanhassa hirsituvassa on tämän lisäksi kaksi vuodetta. Keittiön astiasto on mitoitettu seitsemälle ja varusteista löytyy tarvittavat paistinpannut, kattilat ja kahvipannut.

Pihlaja-ahon torpalla ei ole juoksevaa vettä ja juomavesi onkin suositeltavaa tuoda mukana. Kaivovesi soveltuu silti hyvin pesuvedeksi. Pihapiiristä löytyy suloinen ulkosauna löylyttelyhetkiin. Kaksipaikkainen siisti ulkohuussi sijaitsee myös pihan välittömässä tuntumassa.

Torpan sijainti on omassa rauhassaan, suuren suojellun ikimetsän kainalossa. Naapureita ei ole näköetäisyydellä, joten täällä saat lomailla vailla huolenhäivää. Kirkasvetinen ja kalaisa Saarijärvi sijaitsee vain kivenheiton päässä. Lomalaisilla on soutuvene vapaassa käytössä. Matkaa lähimpiin kaupunkeihin Mikkeliin ja Juvalle on molempiin noin 30 km.